Termeni si conditii generale de afaceri

1. Comanda

1.1. Marfa va fi livrata de catre Metal Star SRL doar pe baza de comanda ferma scrisa si semnata de catre client.

1.2. Comanda trebuie sa contina datele de identificare ale clientului, codul de comanda, denumirea si cantitatea produselor comandate;

1.3. Comanda acceptata de Metal Star SRL si confirmata clientului, are valoare de contract, daca confirmarea de comanda emisa de Metal Star SRL nu este respinsa de client in termen de 24 ore de la primirea ei.

2. Termenul de livrare

2.1. Pentru produsele existente pe stoc Metal Star SRL, livrarea din depozitul Metal Star SRL se face a doua zi lucratoare dupa primirea comenzii.

2.2. Pentru produse voluminoase si grele (fluide) din stocul Metal Star SRL, termenul de livrare este de cel mult 5 zile lucratoare.

2.3. Pentru produsele ce nu sunt pe stoc, termenul de livrare general este cel specificat pe oferta, dar termenul exact de livrare se va specifica prin confirmarea de comanda la primirea comenzii ferme, stocurile furnizorilor fiind intr-o permanenta dinamica.

3. Transportul marfurilor

3.1. Cheltuielile de transport sunt suportate de beneficiar.

3.2. Daca clientul are un transportator preferat si doreste ca transportul sa fie asigurat prin acesta, va trebui sa comunice acest lucru la emiterea comenzii. In acest caz se vor comunica si datele de contact ale transportatorului.

3.3. Pentru comenzi mai mari de 100 Eur+TVA, Metal Star SRL asigura transportul gratuit prin curierul agreat de Metal Star SRL, exceptie produsele de la pct. 3.4.

3.4. Pentru produsele voluminoase sau grele (fluide) cheltuielile de transport vor fi suportate de Metal Star SRL pentru valori de cel putin 300 Eur + TVA.

4. Receptia marfii

4.1. Receptia marfii se va face conform conditiilor din comanda beneficiarului si acceptate in prealabil de Metal Star SRL.

4.2. Receptia cantitativa si calitativa a marfurilor se va face in maxim 5 zile calendaristice. Dupa aceasta perioada nu se mai accepta refuzuri cantitative.

4.3. Performantele produselor nu reprezinta motiv de refuz calitativ.

5. Preturile

5.1. Preturile produselor sau serviciilor sunt cele mentionate in oferte.

5.2. Pentru preturile ofertate in valuta, plata se va efectua in RON la cursul Bancii Transilvania din ziua facturarii.

5.3. Valabilitatea ofertelor este pana la data mentionata pe oferta.

5.4. Dupa aceasta data preturile pot suporta modificari in functie de preturile transmise de furnizori.

6. Termene si conditii de plata

6.1. Termenele de plata sunt cele transmise prin oferte sau agreate in contracte si sunt mentionate pe factura.

6.2. Depasirea termenului de plata va determina perceperea de penalitati de 0,1% pe zi de intarziere, blocarea contului de client si pierderea discount-urilor la comenzile viitoare.
Blocarea contului de client presupune ca pana la plata datoriilor restante, nu se vor emite oferte, accepta comenzi si livra marfa, chiar daca exista contract intre parti.

6.3. Plata se va efectua cu CEC sau BO la livrare cu termen scadent la data termenului de plata.

6.4. Pentru cazul ca exista contract intre parti, se vor aplica prevederile contractului in ceea ce priveste modalitatea de plata.

7. Garantii

7.1. Produsele livrate de Metal Star SRL sunt insotite de Certificat de calitate, Declaratie de conformitate si Certificat de garantie, dupa caz.

7.2. Pentru produsele furnizate de Metal Star SRL se acorda garantie conform cu garantia asigurata de furnizor/fabricant.

7.3. Exceptie fac produsele consumabile care nu fac obiectul garantiilor, utilizarea lor nefiind sub controlul Metal Star SRL.

7.4. Termenul de garantie se specifica pe Certificatul de garantie.

7.5. Garantia se refera strict la vicii ascunse sau defecte de material si nu se refera la utilizarea necorespunzatoare a produselor.

7.6. Garantia nu se aplica pieselor de uzura din componenta produsului.